Corona-update 21-04-2020

Corona-update 21-04-2020

Wat betekenen zes weken coronacrisis voor Voedselbank Apeldoorn? Omdat we werken met een winkelconcept en met aangescherpte maatregelen weten we de voedseluitgifte zo te organiseren dat we op een, voor onze vrijwilligers en voor onze klanten, veilige manier open kunnen blijven. Daar zijn we heel blij mee. Zoals verwacht, hebben zich nieuwe klanten gemeld (nadat zij het officiële traject doorlopen hebben). Sinds kort voorzien we 30 extra huishoudens van een boodschappenpakket. Fijn dat we kunnen helpen!

Dankbaar zijn we voor de Apeldoornse bedrijven die zich onlangs inzetten om de Voedselbank Apeldoorn te steunen, zoals onlangs reclamebureau Degen & Leideritz – Trotse Ontwerpers die de opbrengst van een posteractie aan de Voedselbank Apeldoorn doneerde, Stichting Evert van de Veluwe die voor alle klanten vakantiedoeboeken beschikbaar stelde en de Stichting Alert Hondenopvang die ruim 250 flesjes handdesinfectielotion doneerde na een Facebookactie. Diverse horecazaken brachten ons na het sluiten van hun restaurant, café of hotel hun versvoorraad om aan onze klanten uit te delen.

Landelijke acties

Landelijk zijn er diverse campagnes gestart om de voedselbanken te steunen om te kunnen blijven helpen in deze tijd. Op de website van Voedselbanken Nederland staat hiervan een overzicht. Op dit moment kunnen klanten bij Jumbo hun statiegeld doneren aan de Voedselbank. Deze week ontvingen we van Kellogg’s en Primark producten om uit te delen.

Donaties

In het kader van de ‘Stay safe en geef’-actie komen via de doneerknop op onze website regelmatig donaties binnen. Het is fijn om te merken dat Apeldoornse inwoners betrokken zijn bij hun mede-Apeldoorners die in een lastige tijd verkeren. De donaties gebruiken we om voedingsmiddelen te kopen waar nu wat minder aanbod van is. Het leveren van gezonde boodschappen blijft ons uitgangspunt en dat lukt op deze manier.