Vijf miljoen potten groenten van Hak

Vijf miljoen potten groenten van Hak

Groentefabrikant HAK en de voedselbanken staan stil bij een belangrijke mijlpaal in de samenwerking die al in 2012 startte. De levering van de 5 miljoenste pot groenten aan het distributiecentrum van de voedselbanken in regio Arnhem was deze week een feit. Toch is de urgentie voor de dagelijkse aanvoer van meer gezonde producten waaronder groenten en de behoefte aan meer partners, geld en vrijwilligers elke dag aan de orde, aldus de voedselbanken.

Ondanks forse stijging van aanvoer, hebben voedselbanken nog veel meer groenten nodig. Verse groenten is natuurlijk het allermooist, maar daar is meestal niet voldoende van en dan zijn groenten uit een pot een zeer welkome aanvulling.

HAK wendde zich in 2012 tot de voedselbank en wilde producten zoals sperziebonen, doperwtjes met worteltjes en bruine bonen die 100% voedselveilig zijn, maar niet geschikt zijn voor verkoop onder het HAK merk, voortaan doneren aan de voedselbanken in plaats van vernietigen. “De potjes hebben bijvoorbeeld deukjes in de deksel of zijn onvoldoende gevuld. Het past niet bij HAK om voedsel weg te gooien en deze producten zijn uitstekend geschikt voor consumptie”, legt Yolanda van Grootel van HAK uit.

Dus daarom zijn wij bij de Voedselbank zo blij met de groenten van Hak!