Voedselbank 2.0

Voedselbank 2.0

Op zaterdag 30 november openden wethouder Wim Willems en Hetty Heddema, de voorzitter van de Voedselbank Apeldoorn, de vernieuwde Voedselbank. Een mooie dag voor de Voedselbank Apeldoorn en haar klanten, want de nieuwe Voedselbank brengt veel positieve veranderingen. Wat is er veranderd? In de nieuwe opzet gaan de vrijwilligers met de klanten door de winkel en kiezen ze samen producten die bij hun levensstijl passen. Willen ze liever pindakaas of vruchtenhagel, pasta of rijst, vlees of vis?

Kopje koffie tijdens het wachten

De tijd van de lange wachtrij buiten is met de nieuwe inrichting gelukkig voorbij, dat was een heel belangrijk punt om te gaan veranderen. In plaats daarvan is er een fijne wachtruimte waar klanten een kopje koffie kunnen drinken. Een plek voor ontmoeting, heel belangrijk om even met lotgenoten te kunnen praten. Het ophalen van de boodschappen wordt zo ook een moment van rust.

Meer rust en privacy

Ook bieden de verruimde openingstijden veel meer rust en privacy voor onze klanten. Er was tot nu toe één uitgiftemoment van twee uur. Nu zijn er drie uitgiftemomenten en er is zelfs één dag waarop de Voedselbank tot half zeven open is. De actuele dagen en tijden staan op de contactpagina van deze website.

De nieuwe Voedselbank is een enorme verbetering, qua toegankelijkheid en qua gebruiksvriendelijkheid. We hopen dat mensen met ‘drempelvrees’ ook de weg naar de Voedselbank weten te vinden!

Voedselbank Apeldoorn nieuwe stijl is tot stand gekomen dankzij de welwillende medewerking van de volgende Apeldoornse bedrijven:

Alertinbraakpreventie – Atelier voor Architectuur&fotografie – Bouwmaat – Cadstyle – Esra – Facilicom Group – Foenix Kringloop Apeldoorn – Handje bij dienstverlening – Keten facilitair – La Paloma – Lucky Light – Max Internet bureau – Nikkel bouwbedrijf – Roy parket – RTV Apeldoorn – Schimmel sloop en diamantboorbedrijf – Siebum straalbedrijf – Steven Jansen schilderwerken – Ter Hoeven – Twinside – Univé stichting voor elkaar – Voskamp – Warmteservice – Werner & Metz group – Westrik bouwadviesgroep – Jan Zevenhuizen