Vraag hulp

Wanneer jij denkt dat je recht hebt op ondersteuning door de Voedselbank, neem je contact op met een van deze ‘doorverwijzende instanties’. Zij helpen je verder. Zij kijken onder andere of je voldoet aan alle voorwaarden. Deze vind je onderaan deze pagina.

Wanneer kan ik een beroep doen op de Voedselbank?

Een doorverwijzende instantie, bijvoorbeeld Stimenz of GGNet, bepaalt of wij je kunnen helpen, dat bepaalt de Voedselbank niet. Zo’n instantie beoordeelt jouw financiële en gezinssituatie aan de hand van een vragenformulier. Als jij naar aanleiding daarvan in aanmerking komt voor een voedselhulp, dan bekijkt een onafhankelijk persoon van de Voedselbank de aanvraag. Wordt deze goedgekeurd, dan stellen wij in overleg met jou elke week een pakket samen. We houden hierbij altijd zoveel mogelijk rekening met jouw gezinssituatie.

Aanvraagformulier

Hier download je het aanvraagformulier. Dit formulier graag ingevuld sturen naar aanvragen@voedselbank-apeldoorn.nl

Voorwaarden

Bij een aanvraag voor ondersteuning door de Voedselbank komen al jouw financiële gegevens aan de orde. De instantie wil namelijk weten hoeveel besteedbaar inkomen jij maandelijks hebt. Dat is het inkomen dat je overhoudt voor boodschappen en kleding, ná het betalen van al je vaste lasten, zoals huur, gas, water, licht en verzekeringen.

Met ingang van 2024 is de toelatingsnorm om een beroep te doen op de Voedselbank verhoogd ten opzichte van 2023. De bovengrens van jouw besteedbaar inkomen om in aanmerking te komen voor voedselhulp is:

  • 1-persoonshuishouden € 315,-
  • 2-persoonshuishouden € 430,-
  • 3-persoonshuishouden € 545,-
  • 4-persoonshuishouden € 660,-
  • 5-persoonshuishouden € 775,-
  • 6-persoonshuishouden € 890,-
    Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Meer informatie hierover vind je in dit document.